Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει και η κυβέρνηση μιλάει για "δημόσιο έλεγχο"!

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Παρά τις διαβεβαιώσεις  (και αυτής) της κυβέρνησης ότι το νερό δεν πωλείται, η διαδικασία αποκρατικοποίησης συνεχίζεται κανονικά. Σήμερα 3 Μάη ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών για την επιλογή του συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Σε τέσσερις μήνες θα πρέπει να κατατεθεί ο τρόπος ξεπουλήματος των νερών της Θεσσαλονίκης. Μετά το Λιμάνι, και προχθές την ΕΛΒΟ, η ΕΥΑΘ είναι το τελευταίο «ασημικό» που απέμεινε σε αυτήν την πόλη. Ο θλιβερός απολογισμός της κυβέρνησης κατά την  αποχώρηση της, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει το νερό στα «κατορθώματα» της, δεν θα επιτρέψουμε να πουλήσουν την ίδια την Ζωή.
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως θέλουν να κουβαλούν το στίγμα ότι κατάφεραν, αυτό  που  δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι με τόσες προσπάθειες: να χαρίσουν το νερό της πόλη μας σε πολυεθνικές!
Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε αυτό που οι κυβερνήσεις κρίθηκαν κατώτερες των περιστάσεων να πράξουν. Χρέος μας να  φροντίσουμε ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση  σε φθηνό και ποιοτικό νερό, το νερό είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα!

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην τρίωρη στάση  εργασίας την Παρασκευή 5 Μαΐου  11:30 με 14:30 με συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΥΑΘ Εγνατίας 127, στο σιντριβάνι.