Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Νέα διοίκηση στην ΕΥΑΘ!


Μετά το σάλο που προκάλεσε η διοίκηση της ΕΥΑΘ για τις διακοπές υδροδότησης, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τις αντιδράσεις τόσο των πολιτών όσο και των εργαζομένων.
Στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί, το Σωματείο μας  μαζί με ενεργούς πολίτες, ανέλαβε την διοίκηση της ΕΥΑΘ προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης.
Από τις πρώτες κινήσεις της νέας- αυτοδιαχειριζόμενης - διοίκησης είναι η μείωση των τιμολογίων κατά 35%, ποσό που αντιστοιχούσε στο ποσοστό από τα  κέρδη της, που μοιράζει η ΕΥΑΘ ως μέρισμα στους μετόχους της.  Παράλληλα καλούμε τους μετόχους να επιστρέψουν τις μετοχές τους άμεσα στα γραφεία της ΕΥΑΘ, Εγνατίας 127, μιας και πλέον δε θα λαμβάνουν μέρισμα αφού το νερό δεν είναι εμπόρευμα.
Σύμφωνα με  την Le Monde, ο Γαλλικός κολοσσός SUEZ  εγκλωβίστηκε με το 5,5% των μετοχών της ΕΥΑΘ, μιας και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέστειλε την διαπραγμάτευση στο ΧΑΑ των μετοχών της ΕΥΑΘ.
Η αυτοδιαχειριζόμενη νέα διοίκηση επίσης επεξεργάζεται σχέδιο μονιμοποίησης  των εργαζομένων στους εργολάβους, μιας και το κόστος για την εταιρεία είναι το ίδιο απλά θα ζούνε ανθρώπινα όχι μόνο οι εργολάβοι αλλά  περισσότερες οικογένειες, έχει ληφθεί μέριμνα πάντως ώστε να δημιουργηθεί πρόγραμμα ενοικιάσεως εργολάβων με την ώρα, για να εκτιμήσουν το καλό που προσέφεραν τόσα χρόνια.
Με τις κινήσεις αυτές, ουσιαστικά όλες οι μονάδες και εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ επιστρέφουν στα χέρια της για πρώτη φορά από την κατασκευή τους. Βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγαλοεργολάβοι ντύθηκαν εργάτες προκειμένου να μην μείνουν στην ανεργία. Μάλιστα η νέα αυτοδιαχειριζόμενη διοίκηση προβλέπει το περίφημο δεδομένο σε όλες τις συμβάσεις 18%  εργολαβικό κέρδος, να αφαιρεθεί σε δεύτερη φάση από τους λογαριασμούς ύδρευσης, μιας και δεν θα υπάρχουν ενδιάμεσοι που το χρειάζονται.  
Ειδικοί σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι, «στελεχάρες», συμβουλάτορες και λοιποί πάροχοι ανούσιων υπηρεσιών, βρίσκονται στην περιοχή της ΒΙΟ.ΜΕ προκειμένου να πάρουν ταχύρυθμα μαθήματα αυτοδιαχείρισης ώστε να μη μείνουν θεατές στην νέα πραγματικότητα που επέφερε το κοινωνικό κίνημα.
Πληροφορίες ότι ο (πρώην)  πρόεδρος της ΕΥΑΘ συνελήφθη από ηλικιωμένη  σε υπόγειο οικοδομής ενώ προσπαθούσε να διακόψει την υδροδότηση σε άνεργο δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής.
Συμπολίτισσα-Συμπολίτη: Σε καλούμε να παραβρεθείς στην Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση που θα πραγματοποιήσουμε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ώστε να αποφασίσουμε συλλογικά για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο, τα προβλήματα ανά περιοχή, καθώς και την δημιουργία Υδρονομίας η οποία θα αποτρέπει την κατασπατάληση του νερού στην πόλη μας.

Καλούμε επίσης τους φιλάθλους της πόλης μας να μην πληρώσουν εισιτήριο σε καμιά ΠΑΕ αν πρώτα δεν ξοφλήσει το λογαριασμό του νερού της.
Δημόσια Κοινωνική ΕΥΑΘ για όλους τους Συμπολίτες μας!