Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

9 Οκτώβρη 2021, ένας χρόνος από την καταδίκη της φασιστικής οργάνωσης, συμμετέχουμε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

 

Ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, οι νεοναζί έβγαλαν ξανά τάγμα εφόδου στην Σταυρούπολη. Επιχειρούν να στείλουν το μήνυμα “ξαναερχόμαστε και θα τρέμει η Γη”. Με ρόπαλα, σιδηρογροθιές και μαχαίρια επιτέθηκαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων έξω από σχολείο. Η Αστυνομία επιτέθηκε στους αντιφασίστες με δακρυγόνα. Νοσταλγούν τις μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ με την κάλυψη της ΕΛΑΣ, τρομοκρατούσαν τις γειτονιές με επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές, αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς, μετανάστες, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ, γυναίκες. Δεν θα περάσουν!

Το κίνημα που τους έστειλε στη φυλακή θα τους τσακίσει ξανά! Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Δεν χωράει καμιά υποτίμηση της φασιστικής απειλής!  Η κυβέρνηση  είναι σε κρίση και ανοίγεται για στήριξη στην ακροδεξιά, όλα τα στελέχη της από το ΛΑ.Ο.Σ βρίσκονται σε κρίσιμα υπουργεία.

Το εργατικό, το φοιτητικό, το μαθητικό κίνημα είναι ώρα να μπουν μπροστά για να τσακίσουμε την νέα απόπειρα επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής την οποία επιχειρεί συμβολικά στο ένα χρόνο από την καταδίκης της.

Στις 9 Οκτώβρη, στον ένα χρόνο από την μέρα όπου δεκάδες χιλιάδες δημοκράτες πολίτες πλημμυρίσανε την Λ.Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο και ακούστηκε από την έδρα η καταδικαστική απόφαση των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, θα δείξουμε ξανά τη δύναμη μας! Δεν θα περάσουν! Απαιτούμε να μπει τέλος στην κάλυψη της δράσης των φασιστών από την ΕΛΑΣ.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να τους στρώνει το έδαφος Απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, αποζημιώνοντας τα θύματα με απόφαση της Βουλής, κλείνοντας τα γραφεία της συμμορίας σε όλη την Ελλάδα και αποπέμποντάς τους εκλεγμένους από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 9 Οκτώβρη, Αγ. Βενιζέλου 12:00πμ