Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Αιτούμαστε την ανάκληση της απόφασης μεταβίβασης των μετοχών της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ!


Σ.Ε.Ε.Υ.Α.Θ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΓΝΑΤΙΑ 127 – 54535 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΤΗΛ.2310 245.813 – FAX 2310 212.320–ΚΙΝΗΤΟ 6936 516.112

Θεσ/νίκη 17 Ιουνίου 2014
Αριθ. Πρωτοκόλλου 49

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα επιδόθηκε στον υπουργό οικονομικών, με την ιδιότητα του προέδρου της διυπουργικής, η αίτηση μας -και μαζί δεκάδων άλλων συμπολιτών μας-χρηστών του νερού της Θεσσαλονίκης, για την ανάκληση της απόφασης, με την οποία μεταβιβάστηκαν 12.348.000 μετοχές της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι οποίοι δηλώνουμε πως, ως πολίτες και ως καταναλωτές του νερού της Θεσσαλονίκης, δεν αναγνωρίζουμε τη νομιμότητα της τυχόν ολοκλήρωσης της μεταβίβασης των μετοχών της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. σε ιδιώτη.
Ζητάμε από τη Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων να εφαρμόσει και στην περίπτωση της ΕΥΑΘ την απόφαση 1906/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ, με την οποία κρίθηκε πως η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού προσβάλλει το δικαίωμα στην υγεία που προστατεύεται από το Σύνταγμα.
Ζητάμε ακόμη, να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, στο οποίο 213.502 συμπολίτες μας διατράνωσαν το “ΟΧΙ” τους στην πώληση των μετοχών της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε., υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στο νερό που πλέον αναγνωρίστηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Μεταξύ των συμπολιτών μας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ο ευρωβουλευτής και συνταγματολόγος κ. Χρυσόγονος, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης κ.Μηταφίδης, η επικεφαλής των “Γειτονιές σε Δράση - Οικολογία - Αλληλεγγύη - Πολιτισμός”, κ.Ελεάννα Ιωαννίδου, Ο πρύτανης του ΑΠΘ κ.Μυλόπουλος, ο αντιπρύτανης κ.Παντής.
Τους ευχαριστούμε θερμά που στηρίζουν τον αγώνα της πόλης για μια ΕΥΑΘ υπό δημόσιο έλεγχο.
Ο αγώνας για το νερό θα έχει νικητές τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όχι τις πολυεθνικές!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



  Γ.ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ                                             Π.ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ