Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Venceremos Buena Ventura



Το Σωματείο μας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την συμπαράσταση του στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buena Ventura, που δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.
Δε γνωρίζουμε ούτε ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση ούτε τι ήταν αυτό που πραγματικα ενοχλεί από την δράση του χώρου. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι το Buena Ventura πρωτοστάτησε στους αγώνες μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης. Ήταν παρόν στην μεγάλη πορεία του Ιούνη, ήταν παρόν στην κατάληψη της Γενικής Συνέλευσης (παρωδία) της ΕΥΑΘ, δημιούργησαν μπλοκ για το νερό στην πορεία της ΔΕΘ, τοποθέτησαν πανώ στα γραφεία της ΕΥΑΘ στην Τσιμισκή... Ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, χωρίς κανένα όφελος, αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και κόπο... Οποιοσδήποτε χτυπάει το χώρο αυτό στην ουσία χτυπάει τον κάθε ένα από εμάς που θέλει να εκφράζεται και να κινείται ελεύθερα, έξω από συντεταγμένες ομάδες και νοοτροπίες προβατοποίησης. Χτυπάει τον τρόπο σκέψης έξω από στερεότυπα και λογική τηλεόρασης, χτυπάει την προσπάθεια αφύπνισης του μικρόκοσμου μιας τοπικής κοινωνίας.
Ίσως τελικά οι λέξεις "ελεύθερος" και "κοινωνικός" που χαρακτηρίζουν το Buena Ventura να είναι πολύ ενοχλητικές για κάποιους.