Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Δικαίωση ΙΙ








Νέο ράπισμα στην διοίκηση της ΕΥΑΘ από το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Ο διεθνής διαγωνισμός για τη λειτουργία του Διυλιστηρίου νερού από τον Αλιάκμονα, ύψους 15.000.000 ευρώ ακυρώθηκε!

Ο Γεώργιος Σκόδρας, ο άνθρωπος που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τοποθέτησε στο τιμόνι της ΕΥΑΘ απέτυχε παταγωδώς. Δύο Διεθνείς διαγωνισμούς προκήρυξε, και το Ελεγκτικό Συνέδριο τους σταμάτησε και τους δύο! Το Διυλιστήριο νερού και ο Βιολογικός Σταθμός Θεσσαλονίκης είναι οι πιο νευραλγικές μονάδες της Θεσσαλονίκης. Ο Γεώργιος Σκόδρας, πρόεδρος της ΕΥΑΘ, αφού σταμάτησε τους διαγωνισμούς που η προηγούμενη (επί ΝΔ ), διοίκηση είχε προκηρύξει, ξεκίνησε νέους διαγωνισμούς με «αντικειμενικότητα και διαφάνεια»…Ο άνθρωπος που πήγε να φέρει την πολυεθνική SUEZ (μέσω της θυγατρικής της Degremont) στην ΕΥΑΘ, έφαγε πόρτα από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Διότι σύμφωνα με την επιτροπή που ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ όρισε, η κοινοπραξία που συμμετείχε η Degremont, ήταν αυτή που πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία για το διαγωνισμό του Διυλιστηρίου.

Το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παρατηρεί ότι « δεν υπάρχει αιτιολόγηση για την υψηλή βαθμολογία που η επιτροπή έδωσε στην Degremont, όπως επίσης τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης να αντικαθίσταται εν μέσω της διαδικασίας!

Ο τοποθετημένος κομματικός λοιπόν, προσπάθησε να φέρει τους Γάλλους της SUEZ στην ΕΥΑΘ… Το είχαμε καταγγείλει ότι τα πολλά πάνε- έλα του προέδρου της ΕΥΑΘ στην έδρα της SUEZ, στην ουσία προλειαίνουν τον δρόμο των Γάλλων. Οι μάσκες έπεσαν, η παραχώρηση του νερού της Θεσσαλονίκης σε πολυεθνικές, ξεκίνησε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ! Αυτός είναι ο ρόλος σας κ. πρόεδρε; Γι’αυτό σας δώσανε την καρέκλα;

Η διοίκηση Γ. Σκόδρα μέχρι στιγμής:

  • Είναι καταδικασμένη πρωτόδικα σε φυλάκιση,
  • Ελέγχεται από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για απευθείας αναθέσεις ύψους 2.000.000 ευρώ,
  • Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό για το Βιολογικό Σταθμό,
  • Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό για το Διυλιστήριο νερού

Τι άλλο πρέπει να κάνει, για να καταλάβει κάποιος ότι στην ΕΥΑΘ επικρατεί αδιαφάνεια; Τα πληρωμένα δημοσιεύματα της διοίκησης πλέον δεν πείθουν κανέναν, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, για επενδύσεις και συνεργασίες, τελικά δεν μπορούν να πείσουν!

Τον μόνο που μπορούν να πείσουν είναι τον ΥΜΑΘ Σ. Καλαφάτη! Όλη η Θεσσαλονίκη βοά για τα σκάνδαλα στην ΕΥΑΘ και αυτός ως αρμόδιος υπουργός σιωπά! Ισως τελικά για αυτό να είπε ΝΑΙ στο ξεπούλημα του νερού της πόλης του, αφού ο εκλεκτός του πρόεδρος απέτυχε να φέρει επενδυτές, αποφάσισε να τους φέρει ο ίδιος με πώληση του πακέτου 23,02% της ΕΥΑΘ!

Το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, αποδεικνύεται πλέον ενορχηστρωμένο, και αν ο κ. Καλαφάτης δεν μπορεί να ελέγξει τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ Θεσσαλονίκης συμφωνούν με όσα συμβαίνουν στην ΕΥΑΘ; Γιατί δεν παίρνουν θέση; Συμφωνούν με το ξεπούλημα του νερού των συμπολιτών τους; Συμφωνούν με τις πρακτικές μιας διοίκησης που ουσιαστικά τους εκθέτει;