Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ενάντια στο ξεπούλημα του νερού.Πέμπτη 25 Ιούνη: Οι Θεσσαλονικείς είπαν ΟΧΙ στο ξεπούλημα του νερού. Σε μια πορεία με έντονο παλμό και ζωντάνια, περισσότερα από 700 άτομα διαδήλωσαν εναντίον της παραχώρησης του νερού της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες.

Συμπολίτες μας κάθε ηλικίας, και ανεξάρτητα από κομματικούς διαχωρισμούς συγκεντρώθηκαν, έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ και διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου και θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.


Παρασκευή 26 Ιούνη:Σήμερα , πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιούνταν η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στο ξεπούλημα του νερού. Παρόλη την ύπαρξη ισχυρών δυνάμεων ασφαλείας και security, οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο και στο χώρο που θα πραγματοποιούνταν η συνέλευση και κυριολεκτικά πλημμύρισαν το χώρο. Οι διαδηλωτές εμπόδισαν την είσοδο του εκπροσώπου του Δημοσίου , τα μέλη του ΔΣ της ΕΥΑΘ ήταν διάσπαρτα στο χώρο , ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ περιφερόταν από το ισόγειο ως το δεύτερο όροφο αμήχανος με την κατάσταση , και ξαφνικά, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, περίπου στις 12:30 βγαίνει στους δημοσιογράφους και δηλώνει ότι η συνέλευση των μετόχων …ολοκληρώθηκε!

Δεκάδες πολίτες ήταν αυτόπτες μάρτυρες, μικρομέτοχοι της ΕΥΑΘ που περίμεναν την συνέλευση για να ψηφίσουν, διαμαρτυρήθηκαν για την κοροϊδία, αλλά κανείς από τη διοίκηση δεν έδωσε σημασία.

Ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Καλαφάτης έχει να πει κάτι για τη συμπεριφορά αυτή ή μήπως όλα έγιναν με τις ευλογίες του; Ας τα θυμάται αυτά την επόμενη φορά που θα ζητάει από τους Θεσσαλονικείς να τον ψηφίσουν, είτε σαν βουλευτή ή σαν υποψήφιο δήμαρχο

Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης πήρε πλέον το πρόβλημα του νερού πάνω του, αν θέλει η κυβέρνηση το ποσοστό του 28% που πήρε στη Θεσσαλονίκη να μειωθεί και άλλο, ας συνεχίσει την ιδιωτικοποίηση, εμείς θα είμαστε εδώ για να θυμίζουμε σε όλους ποιος πούλησε το νερό της πόλης, σε κάθε ευκαιρία.