Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Και να που φτάσαμε εδώ που όλοι περιμέναμε…

Η Διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 14:30 για το ξεπούλημα του νερού της Θεσσαλονίκης!

Επιβεβαιώθηκαν όλα όσα λέγαμε τόσο καιρό, η προσπάθεια να πουληθεί η ΕΥΑΘ στους ιδιώτες. Ο πρόεδρος που τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση, αφού κατάφερε να απαξιώσει προσωπικό και παροχές υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας ανοίγοντας το δρόμο στους εργολάβους , και φυσικά αφού έφτιαξε ένα όμορφο περιτύλιγμα με πληρωμένα δημοσιεύματα και καταχωρήσεις στον τύπο για την τρελή πορεία της μετοχής, τα φοβερά κέρδη και το επενδυτικό πρόγραμμα που δεν υλοποιείται (οπτικές ίνες, ενέργεια, εμφιαλωτήριο νερού,) ετοίμασε το (διαβάστε) πακέτο για τον πελάτη.

Χρόνια τώρα καταγγέλλουμε το θερμό εναγκαλισμό της Διοίκησης της ΕΥΑΘ με την πολυεθνική SUEZ, φαίνεται τα πηγαινέλα στη Γαλλία έφεραν αποτέλεσμα. Η SUEZ θέλει διακαώς το νερό, από όπου πέρασε, έγραψε ιστορία. Διαβάστε εδώ για τα αποτελέσματα της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Μέχρι και κατασχέσεις δημοσίων εκτάσεων στη Λατινική Αμερική έκανε διότι οι πολίτες δεν μπορούσαν να πληρώσουν το νερό, και ούτε οι Κυβερνήσεις καταφέρανε να κρατικοποιήσουν και πάλι το νερό.

Σε μια εποχή όπου στο άντρο του καπιταλισμού στις ΗΠΑ, ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ τράπεζες, αυτή η κυβέρνηση, ξεπουλάει κρατικές κερδοφόρες επιχειρήσεις για ένα κομμάτι ψωμί! Πόσα θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο από το ξεπούλημα του νερού της Θεσσαλονίκης κ. Πρωθυπουργέ; Περισσότερα από όσα έφαγε το Βατοπαίδι; Περισσότερα από τα 9 δις, που χαριστήκανε με την φοροαπαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων( και που τώρα απολύουν κόσμο); Περισσότερο από τα 28 δις που χαρίσατε στις τράπεζες; Πολύ λιγότερα, πάρα πολύ λιγότερα, τόσα λίγα που αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεπουλάτε κάτι το ανεκτίμητο, που ουσιαστικά δε σας ανήκει, κάτι για το οποίο μας το παρέχει η Φύση, και οι υποδομές γίνανε με έξοδα του Ελληνικού λαού τόσες δεκαετίες, μόνον απογοήτευση θα νιώσει. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις ; Αυτά μάθανε οι οικονομολόγοι σας; Συγχαρητήρια! Κρίμα που δεν μπορείτε να ξεπουλήσετε και τον αέρα που αναπνέουμε, πραγματικά εκεί είναι οι μεγάλες μπίζνες, χωρίς νερό επιβιώνεις ίσως 48 ώρες, χωρίς αέρα όμως… Η αλήθεια είναι όμως πως τον αέρα τον έχουν ήδη πουλήσει, με τα λόγια, οι πολιτικοί, και δυστυχώς οι πολίτες αγοράσανε, και τώρα θα το πληρώσουν ακριβά. Ελπίζουμε στις επόμενες εκλογές να το πληρώσουν και αυτοί που μας πούλησαν αέρα.