Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Υπερταμείον: Ο Αχόρταγος!

   
Το Σωματείο μας επιφύλαξε θερμή υποδοχή στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα. Όπως γίνεται πάντα, συνοδευόταν από κλιμάκιο εκπροσώπων γαλλικών εταιρειών οι οποίοι ήρθαν για να πάρουν μέρος στο φαγοπότι της Δημόσιας περιουσίας. Δεν είναι η πρώτη φορά, έγινε τόσο με τον πρόεδρο Ολάντ, όσο και με τον πρωθυπουργό Βαλς πριν ένα χρόνο.
     Έτσι λοιπόν έπρεπε να δείξουμε με ένα γλαφυρό τρόπο, την ουσία όλων αυτών των επισκέψεων, την βάση όλων αυτών των πολιτικών. Η χοάνη του χρέους, “ο Αχόρταγος” σε συνεργασία με τον      “ Φαταούλα “ των μνημονίων ,της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.  που στο διάβα τους κατάπιαν όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες ,την υγεία ,την παιδεία και όλες τις κοινωνικές δομές, πέρασε από τους δρόμους της πόλης υπενθυμίζοντας στους Θεσσαλονικείς τα αποτελέσματα όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Ο “Αχόρταγος-Φαταούλας” μετέφερε συμβολικά όλες τις εταιρείες αλλά και τις δομές που ρούφηξε   στο Υπερταμείο  , σε μια επίσης συμβολική κίνηση οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ αφαίρεσαν τα λογότυπα από το βυτίο,  δείχνοντας την αλληλεγγύη τους σε όλους τους φορείς που δέχονται επίθεση τα τελευταία χρόνια.
Δεν πέρασαν μερικές ώρες από την κινητοποίηση μας και
ο επικεφαλής της SUEZ που συνόδευε τον Ε.Μακρόν δήλωσε πως «ενδιαφέρεται για το ποσοστό της ΕΥΑΘ και την απόκτηση του management της εταιρείας».  
Στέλνουμε μήνυμα στις προηγούμενες ,την σημερινή αλλά και τις επόμενες κυβερνήσεις πως οι αγώνες μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού αγαθού, του Νερού  θα είναι ΜΑΧΗΤΙΚΟΊ-  ΣΥΝΕΧΕΙΣ και ΑΔΙΑΚΟΠΟΙ.
     Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

 
   Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και οι σύμμαχοι μας από το εξωτερικό έχουν το βλέμμα στραμμένο στο Σωματείο μας, οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία που εδώ και πάνω από μια δεκαετία έχουμε χαράξει: Αγώνας για Δημόσια Κοινωνική ΕΥΑΘ!