Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Περίπτερο15,ΔΕΘ.

Το Σωματείο της ΕΥΑΘ, ως σταθερός πολέμιος της ιδιωτικοποίησης δε θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στη νέα προσπάθεια ξεπουλήματος του νερού. Ακόμη και με τον μανδύα ενός ΣΔΙΤ, η «αξιοποίηση» παραμένει ένα ξεπούλημα.

Την Παρασκευή κρεμάσαμε γιγαντοπανό από το κτίριο της ΕΥΑΘ στην Εγνατία ορατό από όλους τους επισκέπτες της ΔΕΘ.

Για το Σάββατο- ημέρα των εγκαινίων- σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε μια διαμαρτυρία ΜΕΣΑ στο περίπτερο 15, που φιλοξενεί το σταντ της ΕΥΑΘ την ώρα που θα περνούσε ο πρωθυπουργός. Σε συνεννόηση με τους συναδέλφους του ΣΕΚΕΣ-ΕΥΔΑΠ (της οποίας ΕΥΔΑΠ, το σταντ συνορεύει με της ΕΥΑΘ), αποφασίσαμε να σηκώσουμε πανό, να φωνάξουμε το σύνθημα «Δημόσιο Νερό για όλο το Λαό» και να επιδώσουμε ψήφισμα στον πρωθυπουργό.
 Φυσικά η αστυνομία δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη μιας και ο χώρος ελέγχονταν συνεχώς από την Ασφάλεια. Μας ρώτησαν τι σκοπεύουμε να κάνουμε και άρχισαν οι διαπραγματεύσεις, τελικά –αφού «εξαφανίσθηκε»  μυστηριωδώς- το πανό του Σωματείου μας, συμφωνήθηκε να σηκώσουμε πανό σιωπηλά και να επιδοθούν τα ψηφίσματα από τον πρόεδρο του Σωματείου μας και τον Α.Μερσινιά εκπροσωπώντας το ΣΕΚΕΣ.
 Ο χώρος είχε κυκλωθεί από άνδρες της ασφάλειας, και υπήρξε μεγάλη ένταση όταν έγινε αντιληπτή η «εξαφάνιση» του πανό μας, ευτυχώς είχαμε προνοήσει να φέρουμε και άλλα μαζί μας.
Τελικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν πραγματοποιήθηκε, και όπως πληροφορηθήκαμε ήταν η πρώτη φορά, μιας και το περίπτερο 15 φιλοξενεί όλους τους κρατικούς φορείς υπουργείων, ΔΕΚΟ, κτλ.
Να σημειώσουμε:
Την παντελή απουσία δημοσιογράφων αν και ειδοποιήθηκαν.
Την παρουσία του ΤΑΙΠΕΔ που ως άλλος πραματευτής ήρθε να παρουσιάσει την πραμάτεια του.
Τον αμέτρητο αριθμό των ανδρών ασφαλείας που σε απόσταση αναπνοής παρακολουθούσαν τις εξελίξεις.
Την δήλωση του πρωθυπουργού την επομένη, ότι «θα μπει στρατηγικός  επενδυτής στην ΕΥΑΘ» προκειμένου να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, προφανώς η ΕΥΑΘ κινδυνεύει από τον… μονοπωλιακό της χαρακτήρα, καθώς επίσης μίλησε για «οικονομία της αγοράς», ανάγοντας ουσιαστικά το Νερό σε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Επειδή εμείς από το 2006 λέμε ότι το Νερό δεν είναι εμπόρευμα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να καταλάβει μια θέση δίπλα στους  κ.κ. Καραμανλή, Παπανδρέου,Παπαδήμο, Βενιζέλο, Σαμαρά, όλοι θιασώτες της ιδιωτικοποίησης, όλοι παρελθόν.