Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

18 Μαιου 2014: Ψηφίζουμε για να μην πουληθεί το νερό!


 Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014.  Η μέρα που ορίσαμε την ημερομηνία για το Δημοψήφισμα!
Έτσι θα θυμόμαστε την χθεσινή βραδιά στο δημαρχείο, κατάμεστη η αίθουσα (και πάλι), ο κόσμος “ζεστός” για να κάνει πράγματα για το νερό, για την ζωή του, για τα παιδιά του. Διαδικασία καθαρή, ελεύθερη, ακόμη και με εντάσεις-οσο
χρειάζεται για να ζωηρέψουμε λίγο- όπως θα έπρεπε να είναι πολλά γεγονότα στη ζωή μας που μας αφορούν: Απλά και στα ίσια.
Μαζευτήκαμε , συζητήσαμε, ψηφίσαμε και το αποφασίσαμε: στις 18 Μάη θα κάνουμε Δημοψήφισμα για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό.
Ενθαρρυντικότερο όλων, η ουρά στο τέλος για εγγραφές εθελοντών. Άνθρωποι άγνωστοι που έδιναν τα στοιχεία τους για να βοηθήσουν, τους έβλεπες και έπαιρνες κουράγιο, γιατί αυτό που αποφασίσαμε μόνο εύκολο δεν είναι.
«Χτυπάμε την καρδιά του Μνημονίου», είπε ένας συναγωνιστής, και η μάχη θα είναι σφοδρή, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να το εμποδίσει, οι πολυεθνικές θα αρχίσουν τον επικοινωνιακό πόλεμο με τα εξαγορασμένα τους ΜΜΕ, το κίνημα θα πρέπει να επιχειρήσει κάτι που δεν ξαναέκανε ποτέ, και οι πολίτες, να τους συντονίσεις, να τους πείσεις να συμμετέχουν και στην οργάνωση και στην ψηφοφορία.
Μα ποιος είπε ότι θα είναι εύκολο; Από σήμερα γράφουμε ιστορία όχι μόνο για το νερό αλλά για όλα τα κινήματα, δεν μπορούμε να αποτύχουμε!
"Είμαστε   μέλισσες που τα βάζουμε με ένα τεράστιο θηρίο, με πανίσχυρα όπλα, όμως τα χιλιάδες μικρά τσιμπήματα μας μπορούν να το σκοτώσουν",
 Dorothea Hoerlin,
 μέλος του κινήματος του νερού του Βερολίνου, Wassertisch, που έδιωξε την Veolia με δημοψήφισμα.