Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ σε γραφεία ΣΕΕΥΑΘΑντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αποτελούμενη από τους, Δημήτρη Βίτσα (Συντονιστή Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ), Γιάννη Αμμανατίδη (Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ), Αμμανατίδου Λίτσα (Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ), Γαϊτάνη Ιωάννα (Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ), Καφαντάρη Χαρά(Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ),  Χαραλαμπίδου Δέσποινα(Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ), επισκέφτηκε σήμερα την ΕΥΑΘ και είχε συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου μας.
Από την πλευρά των εργαζομένων ετέθη το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ  και την δυνατότητα της εταιρείας , να γίνει πόλος ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Τονίστηκε  ιδιαιτέρως η αδυναμία πολλών συμπολιτών μας να πληρώσουν ακόμη και το λογαριασμό του νερού και η κατακόρυφη αύξηση των διακανονισμών εξόφλησης των τιμολογίων της ΕΥΑΘ.
Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού αφορά όλη την Θεσσαλονίκη και πως θα πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό στους Θεσσαλονικείς, τι θα σημάνει η μετατροπή της ΕΥΑΘ σε ιδιωτικό μονοπώλιο.
Ακόμη εξέφρασε την συμπαράσταση της στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού σε πολιτικό, νομικό και σε κινηματικό επίπεδο.