Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δε φτάνει να τους διώξουμε,να διωχθούν και να τιμωρηθούν!

Η κυβέρνηση της Βολιβίας εθνικοποίησε δύο εταιρίες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, σε άλλη μία προσπάθεια του προέδρου Έβο Μοράλες να αναλάβει το κράτος τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας.
«Θεωρήσαμε πως το μέτρο αυτό ήταν απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλίσουμε δίκαια ενεργειακά τιμολόγια και ότι η ποιότητα της υπηρεσίας ενέργειας είναι όμοια στις αγροτικές και τις αστικές περιοχές», δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας. Στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, το 2009, όταν ενημερώναμε τους συμπολίτες μας για τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων στην Λατινική Αμερική, οι περισσότεροι αντέτειναν ότι «αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα», «εμείς είμαστε Ευρωπαϊκή Ένωση», ότι «εκεί είναι χρεοκοπημένοι»… Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τότε την πολύ χειρότερη κατάσταση στην οποία θα βρισκόμασταν σήμερα. Ακόμη και τώρα, την ύστατη ώρα για τη χώρα μας, οι πολίτες παρακολουθούν μια κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν έμαθε από τα λάθη της, όχι μόνο δεν διδάσκεται από τα λάθη των άλλων, αλλά συνεχίζει στην ίδια πολιτική που οδηγεί ένα έθνος στην καταστροφή.
Ακόμα, η βολιβιανή κυβέρνηση έχει εθνικοποιήσει εταιρίες πετρελαίου, τηλεπικοινωνιών, μεταλλευτικές και ηλεκτροπαραγωγικές, ενώ τον Ιούνιο ανέλαβε τον έλεγχο του ορυχείου κασσίτερου και ψευδάργυρου που ήταν επίσης ιδιωτικοποιημένα. Η ελληνική κυβέρνηση, αντίθετα, εγκληματεί στην Χαλκιδική με τα ορυχεία χρυσού, εις όφελος της Ελληνικός Χρυσός, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τη στιγμή που διαρρέει η έκθεση της Blackrock που επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητά του, πουλάει τον ΟΠΑΠ σε τιμή χαμηλότερη των ετήσιων κερδών του. Η ΕΥΔΑΠ, δε, με ανείσπρακτες οφειλές από δήμους και Δημόσιο πέραν των 800 εκατ. ευρώ και αξία άνω των 6 δισ., αποτιμάται από το ΤΑΙΠΕΔ στα 250 εκατομμύρια, ενώ η ΕΥΑΘ με ετήσια κέρδη άνω των  21 εκατομμυρίων, ανείσπρακτες οφειλές 59 εκατ., ουσιαστικά, αναμένεται να χαριστεί. Η γνωστή δικαιολογία ότι αν δεν πουλήσουμε θα κοπούν μισθοί και συντάξεις δεν πείθει πια κανέναν, πόσο μάλλον όταν την εκστομίζουν αυτοί που δεν τους άγγιξε η κρίση. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μέσα στην τραγικότητα της καθημερινότητας, τα ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ευφορίας, μια matrix κατάσταση, με τον πρωθυπουργό να λαμβάνει βραβεία επιτυχίας και τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση.
Δεν μπορεί όλα αυτά να γίνονται στην τύχη. Δεν μπορεί άνθρωποι-σκιές της λίστας Λαγκάρντ να είναι σε επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, υποτιμώντας την αξία των ΔΕΚΟ. Δεν μπορεί να τα καταλαβαίνουμε εμείς και να μην τα αντιλαμβάνονται αυτοί που μας κυβερνούν. Υπάρχει σχέδιο παραδόσεως -και μάλιστα αμαχητί και με κάθε κόστος- του εθνικού πλούτου, σε ακόρεστους κερδοσκόπους.
Δεν φτάνει να τους διώξουμε, πρέπει να τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν ότι θα διωχθούν και θα τιμωρηθούν. Ότι θα λογοδοτήσουν για κάθε παραχώρηση, για κάθε χαριστική ρύθμιση, για κάθε ρουσφέτι. Να νιώσουν αυτό που 11.000.000 Έλληνες νιώθουν εδώ και τρία χρόνια: Ότι δεν έχουν ελπίδα!