Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο Δήμαρχος Μπουτάρης διαφωνεί με όσα έλεγε πριν ένα χρόνο στο Δ.Συμβούλιο;



Προεκλογική επίσκεψη Γ.Μπουτάρη στα γραφεία του ΣΕΕΥΑΘ
 Η χώρα βρίσκεται σε μια μεταβατική κατάσταση όπου οι πολίτες καταδίκασαν τους υποταγμένους του δικομματισμού και την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου, αλλά φαίνεται ότι για κάποιους η επιχείρηση υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας καλά κρατεί.


Αναφερόμαστε στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, στον έλεγχο του οποίου περιήλθαν(άρα μπορεί και να τις πουλήσει) με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής οι μετοχές των εταιρειών: ΕΥΑΘ,ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, ΤΤ,ΑΤΕ,ΟΔΙΕ,ΔΕΠΑ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών,ΕΛΠΕ.

Πρόκειται για την αφρόκρεμα των κρατικών επιχειρήσεων, στρατηγικής σημασίας, κερδοφόρες (ειδικά αν τις αφήσουν στην ησυχία τους!), και ουσιαστικά μονοπωλιακές.

Ο Δ/νων σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων,κ.Μητρόπουλος, σαν να ζει σε άλλη χώρα συνεχίζει ακάθεκτος το έργο της εκποίησης της περιουσίας του Ελληνικού λαού, παριστάνοντας των κωφό και τον τυφλό, δεν ακούει ούτε βλέπει ότι ο μνημονιακός Ραχόϊ κρατικοποιεί τράπεζες την ώρα που αυτός πουλάει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δεν βλέπει και δεν ακούει ούτε τι συμβαίνει στην Αργεντινή και στην Βολιβία, δεν παίρνει τα μηνύματα από την Ολλανδία και το κυριότερο όλων, έχει χάσει την επαφή με τα όσα συμβαίνουν στην ίδια του την χώρα. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως υπαλληλίσκος των δανειστών μας, την ώρα που ο Ελληνικός λαός (ο οποίος και τον πληρώνει για τις «υπηρεσίες» του καθώς και τους πανάκριβους συμβούλους του) στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά του μνημονίου, και του ξεπουλήματος της χώρας.

Μάλιστα ο δ/νων σ/υμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, βρέθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον Πρόεδρο κ. Κουκιάδη, και παρουσία του δημάρχου κ.Μπουτάρη, και άλλων, συζήτησαν… Αναρωτιόμαστε το περιεχόμενο της συζητήσεως, γιατί όπως όλοι θα θυμούνται ο Δήμος Θεσσαλονίκης υιοθέτησε ψήφισμα του Σωματείου μας κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ! Είμαστε βέβαιοι ότι ο δήμαρχος εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση, καθώς και της θέσεις του υπέρ της παραμονής ενός μονοπωλίου στον κρατικό έλεγχο.