Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Την παλιοπαρέα την γλεντούσαμε, όμορφα και ωραία τα περνούσαμε*



Το Σωματείο μας για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται, αυτή την φορά από την ίδια την δικαιοσύνη. Όταν επί χρόνια καταγγέλλαμε την διοίκηση του Γ. Σκοδρα και της παρέας του στην  ΕΥΑΘ για κακοδιαχείριση χαρακτηριζόμασταν ως «μια μειοψηφία εργαζομένων που έχασε προνόμια…».
Το παρακάτω έγγραφο αποδεικνύει ότι τελικά δεν διαμαρτυρόμασταν  αναίτια.
«Απιστία από κοινού…που υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ»,το αδίκημα σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα  είναι σε βαθμό  κακουργήματος, και καλούνται τώρα οι τοποθετημένοι κύριοι που τόσα χρόνια έκαναν κυριολεκτικά ότι ήθελαν στην ΕΥΑΘ, να λογοδοτήσουν.
Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ ακόμη και σήμερα σύρονται στα δικαστήρια λόγω των  διώξεων της τότε διοίκησης, δεν καταδικαστήκαμε ποτέ, τώρα ήρθε η σειρά τους και αλίμονο, τώρα κατήγορος είναι το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο, όσο για τα στηρίγματα της τότε διοίκησης, «τους συναδέλφους μας», θα κάτσουν στο εδώλιο μαζί!
    Η τοποθέτηση ενός ΔΣ από την εκάστοτε κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι αυτό δρα ανεξέλεγκτο και κατά βούληση, ακόμη και αν αυτός που το τοποθέτησε αδιαφορεί για όσα συμβαίνουν. Υπάρχουν νόμοι, διατάξεις και Κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. 

*Η Παλιοπαρέα,
στίχοι Η. Λυμπερόπουλος,
Μουσική Γ.Μουζάκης