Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Απαλλάξανε από κάθε ευθύνη, διοίκηση ΔΕΚΟ που δεν απέδιδε ΦΠΑ!

     Βροντερό μήνυμα έστειλαν εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, φορείς της πόλης, κινήσεις πολιτών και απλοί συμπολίτες μας προς την Κυβέρνηση, και την προσπάθεια της να παραχωρήσει το μονοπώλιο του νερού σε ιδιωτικά χέρια.
    Στην Γενική Συνέλευση της 30ης Ιουνίου η διοίκηση της ΕΥΑΘ υπό το βάρος των πιέσεων των παρευρισκομένων, αναγκάστηκε να παγώσει τα τιμολόγια του νερού για άλλο ένα τετράμηνο, παρά την αντίθετη εισήγηση του εκπροσώπου του Δημοσίου. Παράλληλα έντονη ήταν η αντίδραση στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Ο χώρος κατακλύστηκε από διαδηλωτές με πανό οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της παραχώρησης του νερού της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες.
     Είμαστε σίγουροι ότι το μήνυμα το έλαβε και ο μεγαλομέτοχος καθώς και ο παρευρισκόμενος (και φυγαδευμένος για αρκετό διάστημα) εκπρόσωπος της SUEZ.
El Alto, Cochababa, Ατλάντα, Παρίσι, είναι μερικές μόνο από τις πόλεις που έδιωξαν τις ξένες πολυεθνικές του νερού. Βλέποντας τη αντίδραση των συμπολιτών μας τον τελευταίο χρόνο, πιστεύουμε πλέον ότι η Θεσσαλονίκη έχει μπει στον παγκόσμιο χάρτη της αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης μας θα εμποδίσουμε την παραχώρηση του νερού της Θεσσαλονίκης σε πολυεθνικές.
     Όσο για την πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, λυπόμαστε πολύ: Νομίζαμε ότι το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ γίνεται λόγω της κρίσης, κάναμε λάθος. Μάλλον ΠΑΣΟΚ – ΝΔ τα έχουν βρει καθώς ο εκπρόσωπος του Δημοσίου, (της Κυβέρνησης δηλαδή) στη Γενική Συνέλευση, ψήφισε-αποφάσισε την απαλλαγή της προηγούμενης διοίκησης από κάθε ευθύνη, παρά τις δικαστικές έρευνες και τις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που εκκρεμούν! 
     Ουσιαστικά η Κυβέρνηση «άδειασε» τους 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι τον Φεβρουάριο του 2008 κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή για τα σκάνδαλα και την κακοδιαχείρηση στην ΕΥΑΘ από την τότε διοίκηση. Είναι η ίδια διοίκηση, η οποία σύμφωνα με τον σημερινό Δ/ντα Σύμβουλο, δεν απέδιδε τον ΦΠΑ, και την απαλλάξανε!
Καλούμε την Κυβέρνηση να μας πει τι πρόστιμα επιβάλλει σε κάθε μικρομεσαίο ο οποίος δεν αποδίδει ΦΠΑ, τον απαλλάσσει;