Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ο αγώνας για το ΝΕΡΟ, είναι αγώνας όλων μας













Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μόνο αδιάφορους δεν αφήνουν τους εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ. Οι εκλογές είναι μια αναγκαστική αναβολή της διαδικασίας πώλησης. Η οποία πώληση, σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρωνόταν μέχρι με τα μέσα Οκτωβρίου… Η αναμενόμενη διακήρυξη του διαγωνισμού δεν είναι άλλη, από την πρόσκληση ενδιαφέροντος του περασμένου Ιουλίου! Έτσι γίνονται οι δουλειές, σεμνά και ταπεινά, στα υποχθόνια και μουλωχτά.

Οι εργαζόμενοι είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, δεν επαναπαυόμαστε μέχρι να σταματήσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ η διαδικασία του ξεπουλήματος του νερού της Θεσσαλονίκης. Μέσα στην πρόσκληση ενδιαφέροντος – διακήρυξη, αναφέρει ρητά ότι: Το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί ανά πάσα στιγμή να σταματήσει την διαδικασία χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν επενδυτή. Μέχρι λοιπόν να ανακοινωθεί το παραπάνω, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σταματήσουν. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Χαιρόμαστε που το θέμα του νερού έχει απλώσει μέσα στην πόλη μας. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν δύο καταλήψεις από διαφορετικές ομάδες σε διαφορετικά κτήρια της ΕΥΑΘ. Στις 06:30 ομάδα του ΠΑΜΕ κατέλαβε το κτήριο της Εγνατίας, αναρτώντας πανό, ενώ στις 12:00 η ομάδα ‘Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ’, ανάρτησε πανό στο κτήριο της ΕΥΑΘ στην Τσιμισκή.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όσους συμπαραστέκονται στον αγώνα μας, ο οποίος τονίζουμε και πάλι ότι μόνο το ΝΕΡΟ υπερασπίζεται και τίποτα άλλο, δεν έχουμε κανένα συνδικαλιστικό αίτημα. Ο αγώνας για το νερό είναι αγώνας όλων μας.

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται ώστε η Κυβέρνηση που θα προκύψει από την ψήφο των Πολιτών την 4η Οκτωβρίου, να λάβει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Το ΝΕΡΟ δεν πωλείται. Πρέπει η συνέχεια των κινητοποιήσεων μας να είναι τέτοια, ώστε η επόμενη Κυβέρνηση να μην τολμήσει καν να σκεφτεί να πουλήσει το νερό σε ιδιώτες.

Το Σωματείο μας ετοιμάζει υπόμνημα το οποίο θα υποβάλει στα κόμματα, ώστε προεκλογικά να πάρουν θέση για το ζήτημα του νερού. Επίσης διοργανώνουμε Πορεία – Συλλαλητήριο την 17η Σεπτεμβρίου, με θέμα την μη ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης. Λεπτομέρειες για την πορεία θα δημοσιευθούν σε επόμενη ανάρτηση μας.