Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009

Υποψήφιος Δήμαρχος λέει ΝΑΙ στη πώληση του νερού της πόλης του...

Στις 16/7, δημοσιεύτηκε στον τύπο η πρόσκληση «εκδήλωσης ενδιαφέροντος» για την αγορά πακέτου 23,02% της ΕΥΑΘ από ιδιώτες επενδυτές, η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει την…27/7! Δηλαδή αν αφαιρέσουμε και τα ενδιάμεσα Σαββατοκύριακα, ουσιαστικά μέσα σε 8 ημέρες πρέπει να δηλωθούν οι ενδιαφερόμενοι. Δουλειές στο άψε σβήσε, ομολογούμε ότι τέτοιες ταχύτατες διαδικασίες από την Κυβέρνηση δεν έχουμε δει ποτέ, ούτε όταν περίμενε να καεί η μισή Ελλαδα για να παραγγείλει τα ρωσικά πυροσβεστικά αεροπλάνα, και φυσικά ούτε όταν «ρίχνει άπλετο φως» στα διάφορα σκάνδαλα.

Εμείς από την αρχή επιμέναμε ότι η υπόθεση ΕΥΑΘ είναι στημένη, και τώρα μας το επιβεβαιώνουν. Με απευθείας αναθέσεις (διαβάστε), διαδικασίες express, κατακαλόκαιρο, η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός- τοπικός βουλευτής, και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Καλαφάτης ξεπουλάνε το νερό της Θεσσαλονίκης.

Τι άλλο να υποθέσουμε διαβάζοντας την πρόσκληση για το ξεπούλημα; Οι προϋποθέσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος το αποδεικνύουν:

Προϋπηρεσία τουλάχιστον τρία χρόνια, τη στιγμή που η διοίκηση της ΕΥΑΘ έχει προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για τη λειτουργία του Διυλιστηρίου πόσιμου νερού και του Βιολογικού σταθμού και ζητάει πέντε χρόνια προϋπηρεσίας! Ποιος τελικά είναι ο άσχετος, η Κυβέρνηση ή ο τοποθετημένος από αυτή πρόεδρος της ΕΥΑΘ Σκόδρας; Η μήπως δεν είναι ασχετοσύνη άλλα κάτι άλλο; Γιατί δεν προχώρησαν οι παραπάνω διαγωνισμοί; Τι λέτε κ. Καλαφάτη; Τα γνωρίζετε όλα, πάρτε θέση.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές πρέπει να έχουν μια βάση τουλάχιστον 497.884 πελατών, δηλαδή όση είναι και η πελατειακή βάση της ΕΥΑΘ! Επίσης, Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν τζίρο τουλάχιστον ίσο με το τζίρο της ΕΥΑΘ το 2008, 75.918.554,88 ευρώ. Να έρθει λοιπόν μια εταιρεία ίσης δυναμικότητας με την ΕΥΑΘ, να την αγοράσει, πωλείται όσο όσο και σε όποιον και όποιον! Που είναι οι μεγάλες πολυεθνικές με τα εκατομμύρια πελατών και τα δισεκατομμύρια; Άλλα έτσι είναι, αν δε διευκολύνουμε τους εθνικούς εργολάβους πως θα πάρουν τις δουλειές οι άνθρωποι;

Και όλη αυτή η φασαρία για να μαζέψει το κράτος 50.000.000 ευρώ! Το έλλειμμα ξεπερνά τα 7.000.000.000, και πουλάνε το νερό για να πούνε ότι κάνανε μεταρρυθμίσεις!

Καταλαβαίνετε τι πουλάτε κ. Καλαφάτη;

Καταλάβατε τι συνέβη στο εξωτερικό με την ιδιωτικοποίηση του νερού;

Καταλαβαίνετε την σοβαρότητα της κατάστασης;

Καταλάβατε τι συμφωνήσατε όταν είπατε ΝΑΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ;

Παρακαλούμε εξηγήστε μας διότι εμείς δε σας καταλαβαίνουμε…

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναφέρει ότι το ελληνικό Δημόσιο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναβάλει ή να ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ την διαδικασία χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν επενδυτή…

Ασκήστε αυτό τον όρο κ. Καλαφάτη! Έχει επικρατήσει να λέγεται ότι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έχει διακοσμητικό ρόλο, εμείς λέμε ότι οι άνθρωποι κάνουν τα αξιώματα και όχι το αντίθετο, αποδείξτε λοιπόν ότι μόνο διακοσμητικός δεν είναι ο ρόλος σας, πράξτε αυτό που το κοινό αίσθημα προστάζει. Ο κ. Μανώλης τόλμησε (διαβάστε), γιατί όχι και εσείς;

Δεν τρέφουμε καμία εμπάθεια στον κ. Καλαφάτη, αλλά ζούμε σε μια εποχή που οι πάντες κρίνονται για αυτά που κάνουν και για αυτά που δεν κάνουν, ο κ. Καλαφάτης λοιπόν θα κριθεί για αυτό που έκανε, είπε ναι στο ξεπούλημα του νερού της πόλης του, και για αυτό που δεν τολμάει, να το σταματήσει.

Η Θεσσαλονίκη βοά ότι ο κ. Καλαφάτης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος…Πως θα ζητάτε να σας ψηφίσουν οι συνδημότες σας όταν σήμερα ξεπουλάτε το νερό τους; Τι θα τους απαντάτε τότε κ. Καλαφάτη;