Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Υπηρεσιών

Η 23η Ιούνη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Υπηρεσιών Η Ευρωπαϊκή  Ομοσπονδία Δημοσιών Υπηρεσιών (EPSU) -270 ομοσπονδίες συνδικάτων, 8.000.000 μέλη- στην οποία είμαστε μέλη, διοργανώνει ημερίδα εκδηλώσεων με τρία πάνελ συζητήσεων σε ένα εκ τον οποίων, το σωματείο μας έχει την τιμή να συμμετέχει (15:00 ώρα Ελλάδος) στην θεματική: "Οργανώνοντας την πάλη κατά της ιδιωτικοποίησης"..


Υπολογίστε + 1 ώρα λόγω διαφοράς με την ώρα κεντρικής ευρώπης (CET).

Εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει καμπάνια για την αξία τόσο των δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες όσο και των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες καθώς και κατά  της ιδιωτικοποίησης και υπέρ των επενδύσεων στον Δημόσιο τομέα.. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν στείλει φωτογραφίες τους για την ημέρα αυτή ( στην 1η σελίδα κ εμείς!) στον παρακάτω σύνδεσμο.



Για εγγραφή στην εκδήλωση πατήστε εδώ (θα υπάρχει μετάφραση σε αρκετές γλώσσες)


ενώ θα υπάρχει και live streaming από την σελίδα της EPSU  στο FB


στον παρακάτω σύνδεσμο το trailer για την 23η Ιούνη από το EPSU


Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων θα υπάρχει ενεργή χρήση των κοινωνικών μέσων.
Χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα hashtags #publicservices και #publicserviceday
Το Twitter μας https://twitter.com/EPSUnions Instagram https://www.instagram.com/epsunions/

Το νερό, η ενέργεια, η υγεία, τα ΜΜΜ, και τόσα άλλα δημόσια αγαθά προσφέρονται στο κοινωνικό σύνολο από χιλιάδες εργαζόμενους που καθημερινά δέχονται επίθεση και απαξίωση στο όνομα των ιδιωτικοποιήσεων και των συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών.
Τελευταίο παράδειγμα η αποζημίωση μαμούθ στην Fraport 180.000.000 ευρώ στο όνομα του covid ( η κυβέρνηση δέχθηκε ότι το Δημόσιο έχει ευθύνη για την πανδημία!), ενώ την ίδια στιγμή δεν δίνει ευρώ για τα υπόλοιπα εναπομείναντα δημόσια αεροδρόμια.