Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Οξφόρδη - Άριστοι: 1-0!

 
Το Σωματείο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Oxford UCU)  αδειάζει την κυβέρνηση και την απόφαση της  να δημιουργήσει πανεπιστημιακή αστυνομία. Παραθέτουμε την μετάφραση του Ψηφίσματος που εξέδωσε ειδικά για τον σκοπό αυτό.


Το Ψήφισμα πέρασε  επίσημα στη Γενική Συνέλευση της UCU της Οξφόρδης στις 26 Ιανουαρίου 2021

 

« Πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει μια ειδική  πανεπιστημιακή αστυνομική δύναμη για τα ελληνικά πανεπιστήμια»

 

Το Oxford UCU  σημειώνει ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν διαθέτει πανεπιστημιακή αστυνομική δύναμη και ότι η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου παρέχεται από το προσωπικό του Πανεπιστημίου.

To Oxford  UCU πιστεύει ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης   για την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια, φαινομενικά χωρίς ευρεία διαβούλευση ή επαρκώς μελετώντας εναλλακτικές λύσεις, είναι ανησυχητική και δεν συμβαδίζει με τις βέλτιστες πρακτικές.

Το Oxford UCU σημειώνει την αλληλεγγύη του στους Έλληνες συναδέλφους, φοιτητές, γονείς και πολίτες που αντιτίθενται στη δημιουργία μιας τέτοιας ειδικής πανεπιστημιακής αστυνομικής  δύναμης, η οποία είναι απίθανο να ανταποκριθεί στα πιο συναφή προβλήματα των ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως  η χρόνια υποχρηματοδότηση (συμπεριλαμβανομένης της παροχής ασφάλειας) και περικοπές στους μισθούς του προσωπικού.

 Το Oxford UCU αποφασίζει να δημοσιεύσει και να δημοσιοποιήσει αυτήν τη δήλωση,  μέσω σχετικών μέσων ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας οικονομικούς  πόρους του Branch.