Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

3.300.000 mails!

Ψηφίστηκε τελικά το πολυνομοσχέδιο για το νέο Υπερταμείο στο οποίο εντάχθηκε η ΕΥΑΘ με σκοπό την «αξιοποίηση της».
Η Κυβέρνηση υπό το βάρος των κινητοποιήσεων μας, αναγκάστηκε να εισάγει νομοτεχνική βελτίωση ώστε να διαφυλαχθεί η συνοχή της, αφού οι οικολόγοι απείλησαν ότι θα καταψηφίσουν.
Δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε όμως, μόλις σήμερα με δήλωση τους οι Οικολόγοι ουσιαστικά ακυρώνουν την ρύθμιση, αφού στην ανακοίνωση τους λένε ξεκάθαρα ότι «…τα νερά…θα συνεχίσουν να κινδυνεύουν και μέσω του υπερταμείου…».
Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι το κίνημα του Νερού παραμένει σε εγρήγορση. Τονίζουμε την δικτύωση μας με τους συναδέλφους και το κίνημα της Αθήνας με τους οποίους ήμασταν σε συνεχή επαφή κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων μας.
Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η συμμετοχή του κόσμου στη διαδικτυακή φόρμα διαμαρτυρίας που ενεργοποίησε το SOSte to Nero. Σχεδόν 3.300.000 mail στάλθηκαν από 12.000 συμπολίτες μας οι οποίοι με τον τρόπο αυτό έδειξαν την αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές αναγκάστηκαν να ενεργοποιήσουν το μπλοκάρισμα των εισερχομένων μηνυμάτων τους προκειμένου να σταματήσουν τον συνεχή βομβαρδισμό που δεχόταν  από τους χιλιάδες πολίτες.  Αποδεικνύεται ότι οι πολίτες για το θέμα του Νερού παραμένουν ενεργοί. Ας το σκεφτεί καλά η Κυβέρνηση πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση προς την ιδιωτικοποίηση.
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε κοινή προσφυγή με τους συναδέλφους της ΕΥΔΑΠ και κινήματα όπως το SOSte to Nero και το Savegreekwater, κατά της ένταξης των  ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ στο υπερταμείο.
Για άλλη μια φορά ενωμένοι και συντονισμένοι μεταξύ μας καταφέραμε να  κάνουμε την κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί.



ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ