Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Δελτίο Τύπου για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Σ.Ε.Ε.Υ.Α.Θ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ–ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ 127 – 54535 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΗΛ.245.813 – FAX 212.320–ΚΙΝΗΤΟ 6936 516112

Θεσσαλονίκη 2 Ιουλίου 2019
Αριθμός Πρωτοκόλλου 39


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


   Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα,αποφάσισαν  την αναστολή των κινητοποιήσεων τους, καθώς η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει αναρμόδια να επιληφθεί του θέματος.
     Η ΕΥΑΘ με προφορική  εντολή από την ΕΕΣΥΠ ουσιαστικά δεν διοικείται. Σήμερα εξάλλου αναβλήθηκε η συζήτηση στην επιθεώρηση εργασίας που αφορούσε την καταγγελία μας για μη εφαρμογή της ΣΣΕ, διότι η ΕΥΑΘ δεν έστειλε εκπρόσωπο.
      Δεν έχει κανένα νόημα να ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας από τις κινητοποιήσεις μας, λόγω της ακυβερνησίας στην ΕΥΑΘ.
      Μετά τις χθεσινές συναντήσεις σε ΥΜΑΘ και γραφείο πρωθυπουργού, έγινε ξεκάθαρο σε όλους ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να λύσει ένα ζήτημα το οποίο δημιουργήθηκε από τον εκλεκτό της στη διοίκηση της ΕΥΑΘ.
    Αποδεικνύεται στην πράξη ότι κανείς από όσους όφειλαν, δεν ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούσαν ώστε να δώσει ένα τέρμα στον εκβιασμό 350 εργαζομένων.
      Αποδεικνύεται στην πράξη ότι τα μνημόνια είναι εδώ, ήταν η διοίκηση αυτής της κυβέρνησης που έθεσε μνημονιακούς όρους στην νέα ΣΣΕ.
     Αποδεικνύεται στην πράξη ότι το Υπερταμείο, είναι ανεξάρτητο, αυτοδιοίκητο και έρμαιο στα χέρια των δανειστών.
      Αποδεικνύεται ότι αυτοί που δημιούργησαν το Υπερταμείο, δεν μπορούν να το  ελέγξουν.
    Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι υποψίες μας, ΟΛΗ η Δημόσια περιουσία ενταφιάστηκε σε ένα ανεξάρτητο οργανισμό που την εποπτεία του έχουν οι δανειστές.
     Δικαιωνόμαστε για την προσφυγή μας στο ΣτΕ κατά της ένταξης της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, δεν υπάρχει Δημόσιος Έλεγχος στα δημόσια αγαθά εντός της ΕΕΣΥΠ.
Τι έχει να πει τώρα ο υπ. Οικονομικών; Είναι ο ίδιος που δήλωνε ότι θεσμικά ελέγχει το υπερταμείο, αλλά δεν μπορεί να κλείσει το απλό θέμα μιας υπογραφής σύμβασης 350 εργαζομένων!
    Με εισήγηση των εργαζομένων, το ΔΣ της εταιρείας την Πέμπτη καλείται για πολλοστή φορά να αποφασίσει για την υπογραφή της συμφωνηθείσας ΣΣΕ. Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, ας μας διαψεύσουν.
     Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν  ως οφείλουν τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και την προάσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ απέναντι σε οποιαδήποτε διοίκηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ                              Δ.ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ