Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Συμβασιούχοι ΕΥΑΘ


Το λυπηρό γεγονός της δικαστικής απόφασης περί μη ανανέωσης των συμβάσεων 93 ανθρώπων και η ένταξή τους στον μακρύ κατάλογο των ανέργων της πολύπαθης Θεσσαλονίκης, μόνο αρνητικά μπορεί να κριθεί από ένα σωματείο με τη δική μας ιστορία. Ένα σωματείο που επί σειρά ετών έδωσε  και δίνει αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων - μονίμων και συμβασιούχων- για κοινωνικό, φτηνό και ποιοτικό νερό, για δίκαιες και νόμιμες προσλήψεις.
Το τελευταίο είναι πάγιο αίτημά μας εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια!!! Τότε που έγινε και ο τελευταίος διαγωνισμός για πρόσληψη προσωπικού. Ήμασταν και θα είμαστε πάντα απέναντι από οποιοδήποτε άλλο τρόπο πρόσληψης, που προσβλέπει και καταλήγει σε εργασιακή ομηρία και χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ψηφοθηρικές ορέξεις του κάθε επιτήδειου.
Αυτή μας η πάγια και σταθερή θέση και οι αγώνες μας για τις προσλήψεις που έγιναν τελικά μέσω Α.Σ.Ε.Π. πριν από επτά μήνες  περίπου, ερμηνεύτηκε από κάποιους ως “ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ”, “ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ” και “ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΙΚΗ” με τη διοίκηση…
Σεβόμενοι το απρόσμενο της κατάστασης στην οποία περιέρχονται 93 οικογένειες, δε θα ρίξουμε λάδι στη φωτιά και θα περιοριστούμε στην έκφραση συμπάθειας και κατανόησης, ελπίζοντας όμως ότι αυτό δε θα θεωρηθεί αδυναμία. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να επανέλθουμε και να υπερασπιστούμε το όνομα και την υπόληψη του Σωματείου μας. Δεν θα  επιτρέψουμε σε κανέναν να σπεκουλάρει πάνω στην εργασιακή αβεβαιότητα με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κομματικά παιχνίδια.
Εμείς δεν κάναμε ποτέ εμπόριο ελπίδας, ούτε και τώρα θα κάνουμε ψηφοθηρικό εμπόριο αγωνίας!