Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η Θεσσαλονίκη λέει όχι στην ιδιωτικοποίηση του Νερού.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες η Ανοιχτή Συνέλευση που διοργάνωσε το Σωματείο μας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μεγάρου αποδείχθηκε τελικά μικρή για να χωρέσει το πλήθος των συμπολιτών μας-που υπομονετικά περίμενε και έξω από αυτήν -μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι Δήμων, Κομμάτων, ΕΚΘ, Σωματεία, φορείς, πρωτοβουλίες κατοίκων, λαϊκές επιτροπές, και απλοί πολίτες.
Το μήνυμα που βγαίνει από την χθεσινή συνέλευση είναι ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι συλλογικά εδώ. Κοντά στην ΕΥΑΘ και κατά της ιδιωτικοποίησης της. Το θέμα του νερού φαίνεται ότι αγγίζει πολύ σοβαρά του Θεσσαλονικείς. Μια συνέλευση με τόσο κόσμο, -η διάρκεια της οποίας υπερέβη τον προκαθορισμένο χρόνο
- καθώς και το πλήθος των ομιλητών, δείχνουν το ενδιαφέρον του κόσμου για αντίσταση σε όσα κάποιοι πάνε να μας επιβάλλουν.
Συγκροτήθηκε συντονιστικό αγώνα, συζητήθηκε εντόνως το θέμα της διενέργειας Δημοψηφίσματος για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης,  η οργάνωση κινηματικών δράσεων κατά της ιδιωτικοποίησης, η ανάδειξη του θέματος στις επιτροπές κατοίκων και ετοιμάζεται η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού την ερχόμενη εβδομάδα.  

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Καλεσμα σε λαικη συνέλευση κατα της ιδιωτικοποίησης


Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, στις 19:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, καλεί σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, για να οργανώσουμε τον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης.
Καλούνται όλοι οι φορείς της πόλης μας, Δήμοι, επιμελητήρια, σωματεία, ΑΠΘ,  πρωτοβουλίες κατοίκων, συνελεύσεις γειτονιών, ενεργοί πολίτες  να συμμετάσχουν στην συνέλευση, μέσα από την οποία θα προκύψει ένα συντονιστικό όργανο, το οποίο θα έχει ως σκοπό την μη ιδιωτικοποίηση του μονοπωλίου του νερού.